Aanbod PetersJeurissen

Management Development trajecten 

‘Het geheel is meer dan de som der delen’. Die theorie gaat zeker op bij teams. Een team dat goed op elkaar is ingespeeld, zorgt ervoor dat het werk op een prettige en effectieve manier wordt gedaan. Een managementteam vormt daarbij hét voorbeeld voor de organisatie.

Geef jij leiding aan een team van leidinggevenden dat zich optimaal wil ontwikkelen, dat nog niet geheel op elkaar is ingespeeld of wil je een nieuw team van leiders een goede start geven, dan is een Management Development (MD) traject de manier om dat te doen.

De theorie
Iedere organisatie, ieder team, ieder mens en iedere situatie is anders en vraagt om andere hulpmiddelen. Daarom werken wij altijd vanuit een omgevingsanalyse: hoe is de werkelijkheid van jouw team en wat heb je nodig om jouw team te optimaliseren?

Management Development is een bijzondere vorm van teamcoaching. In deze vorm staan leidinggevenden centraal en is er vooral aandacht voor de strategische en tactische vraagstukken en specifieke aandachtsgebieden waar een dergelijk team mee te maken krijgt.

Wij hebben zelf allebei jarenlang op managementniveau in teams gewerkt en kennen de mogelijkheden en beperkingen die je in de praktijk tegenkomt. Vanuit die expertise en vanuit onze kennis en kunde gebruiken we de theoretische modellen en oefeningen die jouw team zo snel mogelijk op het goede spoor zetten. Deze theorieën zijn een combinatie van reguliere technieken en methoden en systemische/energetische werkwijzen. Het doel daarvan is altijd om hoofd en hart te combineren, zodat er een duurzaam resultaat ontstaat waar ieder teamlid zich comfortabel bij voelt.

De praktijk
MD trajecten zijn begeleidingsvormen waarin je als team wordt gecoacht om individuele taken en rollen te combineren tot een soepel en dynamisch geheel.

Om dat voor elkaar te krijgen, voeren we de sessies uit met het hele team. Mocht er individuele verdieping nodig zijn, dan voegen we hier persoonlijke sessies aan toe.
De teamsessies vinden altijd op een buitenlocatie plaats en zijn permanent onder begeleiding van twee coaches, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen en we de kwaliteit kunnen garanderen.

Uit hoeveel collectieve en/of individuele sessies het MD traject bestaat, hangt af van de bestaande situatie en van de vraag- of probleemstelling. Ook hier gaat het om maatwerk.

Wil je jouw team van leidinggevenden laten excelleren en beter laten samenwerken? Dan is een MD traject de manier om dat snel en effectief te doen.

Voor meer informatie of een afspraak nodigen we je uit om vrijblijvend contact op te nemen via mail of telefoon.

PetersJeurissen

coaching & consultancy
Maastrichterlaan 95
NL-6191 RT Beek
info@petersjeurissen.com
+31 (0)46 8886592

 

Aanmelden Nieuwsbrief