Aanbod PetersJeurissen

Potentieel bepaling

Je wilt als werkgever een nieuwe medewerker aannemen en worstelt je door stapels brieven en CV’s, maar hoe weet je nou echt wie je moet hebben om jouw team te versterken? Past de nieuwe medewerker in het bestaande team? En hoe kun je inschatten of een van je medewerkers de potentie heeft om door te groeien naar een nieuwe functie? 

OF

je zit als werknemer zelf in de bloei van je leven en van je carrière, maar je staat op een kruispunt van keuzes: moet je gaan voor die promotie of kies je liever om je in je huidige functie verder te ontwikkelen? Wil jij gaan voor een managementfunctie of kom je beter tot je recht als specialist? Van welke baan word jij echt gelukkig? Een potentieel bepaling biedt antwoord op die vragen.

Deze ‘methodiek’ verbindt wensen, kennis en ambitie met karakter en persoonlijkheid. Een potentieel bepaling geeft jou inzicht in wat je kunt en wilt en laat jouw (toekomstige) leidinggevende zien waar je potentie ligt. Goed functioneren heeft niet alleen te maken met inhoud en kennis. Om optimaal te kunnen presteren gebruik je ook je hart, zit je lekker in je vel en ben je je bewust van je capaciteiten en wensen.

De theorie
Een potentieel bepaling is een variant op een assessment. Waar een assessment vooral ingaat op intelligentie en vaardigheden, kijkt een potentieel bepaling ook naar persoonlijkheid en karakterstructuur. Het is dus meer dan een assessment, want het laat niet alleen zien wat iemand kan, maar vooral wie iemand is.

De praktijk
Tijdens deze intensieve sessies gaan wij met de cliënt aan de slag. Hij komt bij ons op kantoor en in een dagdeel werken we samen met vragen, games, modellen, maar bovenal met de werkelijkheid waarin we ons bevinden. Waar loopt iemand tegenaan, hoe wordt er gereageerd op bepaalde situaties en waar loopt iemand echt warm voor?

Met twee coaches is het geven van sociaal gewenste antwoorden bijna niet mogelijk. Na het dagdeel is er direct resultaat. Dan weet je als werkgever of je de juiste keuze maakt en als cliënt wat je volgende stap kan zijn in je carrière.

Heb je interesse in een potentieel bepaling of wil je er meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op via mail of telefoon.

PetersJeurissen

coaching & consultancy
Maastrichterlaan 95
NL-6191 RT Beek
info@petersjeurissen.com
+31 (0)46 8886592

 

Aanmelden Nieuwsbrief