Aanbod PetersJeurissen

Teamcoaching en teamvorming

Een team dat goed op elkaar is ingespeeld, zorgt ervoor dat het werk op een prettige en effectieve manier wordt gedaan.

Geef jij leiding aan een team dat nog niet optimaal op elkaar is ingespeeld en dat wel wat teambuilding kan gebruiken of wil je een nieuw team een goede start geven, dan is teamcoaching of teamvorming de manier om dat te doen.

De theorie
Iedere organisatie, ieder team, ieder mens en iedere situatie is anders en vraagt om andere hulpmiddelen. Daarom werken wij altijd vanuit een omgevingsanalyse: hoe is de werkelijkheid van jouw team en wat heb je nodig om jouw team beter te maken?

Wij hebben zelf allebei jarenlang in teams gewerkt en kennen de mogelijkheden en beperkingen die je in de praktijk tegenkomt. Vanuit die expertise en vanuit onze kennis en kunde gebruiken we de theoretische modellen en oefeningen die jouw team zo snel mogelijk op het goede spoor zetten. Deze theorieën zijn een combinatie van een combinatie van reguliere technieken/methoden en systemische/energetische werkwijzen. Het doel daarvan is altijd om hoofd en hart te combineren, zodat er een duurzaam resultaat ontstaat waar ieder teamlid zich comfortabel in voelt.

Een bijzondere vorm van teamcoaching is Management Development oftewel MD trajecten. Dit is teamcoaching gericht op teams van leidinggevenden waarbij, naast algemene teamaspecten, gericht aandacht is voor de strategische en tactische facetten en specifieke aandachtsgebieden waar een dergelijk team mee te maken krijgt.

De praktijk
Teamcoaching of teamvorming zijn begeleidingsvormen waarin je als team wordt gecoacht om individuele taken en rollen te combineren tot een soepel en dynamisch geheel.

Om dat voor elkaar te krijgen, voeren we de sessies uit met het hele team. Mocht er individuele verdieping nodig zijn, dan voegen we hier persoonlijke sessies aan toe.
De teamsessies vinden altijd op een buitenlocatie plaats en zijn permanent onder begeleiding van twee coaches, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Daarnaast is dit onderdeel van onze filosofie om kwaliteit te leveren.

Uit hoeveel collectieve en/of individuele sessies de teamcoaching bestaat, hangt af van de bestaande situatie en van de vraag. Ook hier gaat het om maatwerk.

Wil je jouw team laten excelleren en beter laten samenwerken? Dan is teamcoaching de manier om dat snel en effectief te doen. Ben je juist op zoek naar een training die jouw team creatiever maakt, dan is creativity coaching perfect voor jullie.

Voor meer informatie of een afspraak nodigen we je uit om vrijblijvend contact op te nemen via mail of telefoon.

PetersJeurissen

coaching & consultancy
Maastrichterlaan 95
NL-6191 RT Beek
info@petersjeurissen.com
+31 (0)46 8886592

 

Aanmelden Nieuwsbrief