Veelgestelde vragen PetersJeurissen

Veelgestelde vragen

Wat is er bijzonder aan de benadering van PetersJeurissen?

PetersJeurissen is in alle opzichten een complete samenwerkingspartner op het gebied van coaching, advies en implementatie. Uniek is dat we allebei zelf jarenlang leidinggevende ervaring hebben in het bedrijfsleven en de overheid en dus niet alleen vanuit de theorie, maar ook vanuit een uitgebreide praktijkervaring praten. Daarnaast werken we zowel met reguliere technieken/methoden als met systemische/energetische werkwijzen en kiezen we dus niet voor hoofd of hart, maar voor “en-en”. 

Werken met energie; wat is dat?

Er bestaan verschillende vormen van energie! Je ziet het niet, maar voelt het wel. Sfeer, flow, spanning ... Hoe zou het zijn als je deze energievormen kunt waarnemen en sturen? Met energetisch management komen succesfactoren, knelpunten en terugkerende problemen boven water en zorgen we voor de juiste balans in energie. Blokkades, patronen en overtuigingen worden doorbroken en er is ruimte voor ontwikkeling en verbetering.

Wat biedt energetisch werken als toegevoegde waarde naast jullie reguliere aanpak

Energetische coaching is een manier van werken, die gebruik maakt van het energiesysteem in en om de mens. Vanuit een allesomvattende visie kun je zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel en een energetisch/spiritueel deel. Wanneer een van deze delen uit balans is dan heeft dat effect op de andere delen. Daarom werken wij vanuit een holistische visie.

Wat biedt systemisch werken als toegevoegde waarde naast jullie reguliere aanpak?

We leven - bewust en onbewust -  in verschillende systemen: ons gezin, ons werk, een vereniging, onze vriendenkring etc. Iedere omgeving, ieder systeem heeft zo zijn eigen dynamiek. Als er iets spaak loopt in een omgeving, dan kan de oorzaak daarvan in het onderliggende systeem zitten. Een systemische manier van coachen gaat terug naar die basis en kijkt hoe systemen zijn opgebouwd en de verstoringen daarin. In het systemisch werken wordt er gekozen voor een familie-, organisatie- of andere opstelling om de oorsprong van een conflict of emotie te herkaderen.

Waarom en wanneer krijg ik twee coaches tegelijk?

Het aantal coaches is afhankelijk van de vraag c.q. de probleemstelling (zwaarte, moeilijkheidsgraad). Bij management coaching, executive coaching en teamcoaching is dit altijd het geval. Vooral bij groepstrajecten en teamcoaching is het essentieel en een groot voordeel om met twee coaches te werken: twee coaches zien meer, sluiten nog beter aan bij alle persoonlijkheden binnen het team en vanwege deze ‘dubbele bezetting’ is het mogelijk om direct te observeren en feedback te geven. Deze unieke combinatie versnelt, vergroot en verduurzaamt daarmee het resultaat.  

 Maatwerk; wat moet ik me daarbij voorstellen?

Ieder persoon en iedere situatie is anders. We hebben door de jaren heen veel ervaring, kennis en kunde opgebouwd die we je kunnen aanbieden. Echter, niet iedere manier van werken, ieder model of iedere oefening is op jouw situatie van toepassing. Ons startpunt is dus jouw specifieke vraag en jouw specifieke situatie.
Bij organisaties werken we als startpunt met een uitgebreide omgevingsanalyse. Op basis daarvan stellen wij een traject samen waarmee de organisatie het meest gebaat is.

Hoe weet ik of jullie voor mij geschikt zijn?

Het belangrijkste bij het kiezen voor een coach is de klik die je met elkaar hebt. Je moet elkaar vertrouwen en ervan uitgaan dat de ander het beste met je voorheeft. Daarnaast moet je ervan overtuigd zijn dat hij of zij de kennis en ervaring in huis heeft om je goed en duurzaam te begeleiden. 

De enige manier om daar achter te komen, is het aangaan van een vrijblijvend gesprek.
Als wij merken dat er geen connectie is of jouw vraagstuk niet in onze praktijk past, dan geven we dat uiteraard aan en verwijzen we je, indien wenselijk, door. Mocht je benieuwd zijn naar de reacties van mensen die we eerder hebben getraind en gecoacht, kijk dan onder reacties klanten.

PetersJeurissen

coaching & consultancy
Maastrichterlaan 95
NL-6191 RT Beek
info@petersjeurissen.com
+31 (0)46 8886592

 

Aanmelden Nieuwsbrief